Despre noi

Despre noi

Asociația Ayan a luat naștere în anul 2019, ca urmare a unui caz tragic de malpraxis în care Ayan, un copil de numai un an, şi-a pierdut viaţa. Sesizând educaţia precară în rândul publicului cu privire la drepturile pacienţilor, în general, şi a malpraxisului, în special, părinţii lui Ayan au decis înfiinţarea Asociaţiei, prin care îşi propun să facă o schimbare în sistemul medical românesc, astfel încât cazuri precum cel al lui Ayan să nu se mai poată întâmpla.

Asociația Ayan doreşte să aducă la aceeaşi masă pacienții, medicii și autoritățile, pentru ca erorile medicale să nu mai fie un subiect tabu şi să poată fi găsite soluţii în beneficiul tuturor părţilor implicate, având ca rezultat îmbunătățirea calității actului medical.

Ce își propune Asociația Ayan

  1. Educarea publicului în legătură cu drepturile pacientului și stimularea sa să reacționeze atunci când există disfuncționalități în interacțiunea cu sistemul medical.
  2. Propunerea unor soluții realiste pentru construirea unui sistem de sănătate curățat de tarele care-l macină;
  3. Inițierea unui dialog între părțile interesate din domeniu cu privire la calitatea actului medical.

Ce dorește să obțină Asociația

Modificarea legislației în sensul:

  • reglementării mai atente a domeniului;
  • armonizării competențelor autorităților publice cu atribuții în domeniul medical;
  • grija față de existența, însușirea și implementarea Protocoalelor;

cu scopul

  • armonizării standardului național al calității actului medical cu cel internațional;
  • impunerii standardului de calitate al actului medical la nivel național.

Asociația Ayan își dorește să se implice în identificarea etapelor necesare implementării modificărilor legislative și să asiste autoritățile competente în procesul de parcurgere a acestor etape.

Dacă vreți să susțineți asociația în acest demers curajos de a face o schimbare în sistemul medical românesc, puteți scrie pe pagina de Facebook  pentru a semnala situații unde există suspiciunea unei erori medicale sau puteți susține prin donații, utilizând datele de mai jos: 

Asociația Ayan

Cod de identificare fiscală: 41475600

Cont bancar: RO93BTRLRONCRT0508199801

Aflați mai multe despre asociație din prezentarea de mai jos.